Csokoládé Muzeum Építkezés A Building Information Modeling egy új szoftver alapú technológia

A Building Information Modeling egy új szoftver alapú technológia

building information modeling

Egy modern korban élünk, ami sajátos elvárásokat követel meg, főként bizonyos területeken. Az építések során, meghatározó a részletes tervezés. Amíg sok évtizeddel ezelőtt az egyszerű földszintes ingatlanok olykor még kalákában készültek el és az sem volt ritka, hogy mindenféle alaprajz nélkül, addig manapság ez már elképzelhetetlen, főként a nagyobb projekteknél. A Building Information Modeling itt kerül előtérbe. A világszerte nagy sikerrel alkalmazott szoftver alapú rendszer kezdetben egy 3 dimenziós tervet készít, ami fokozatosan tovább fejlődik, amint a kivitelezés halad előre és további adatok hozzáadása történik meg. A Building Information Modeling vagy röviden BIM modell révén előretervezés is lehetséges.

A papír alapú rajzok igen korlátoltak, de a számítástechnika révén kikalkulálható, ha valami nem jól működik és annak javítására még időben mód lesz. A Building Information Modeling nem véletlen népszerű. Részét képezik az emberek, a szabványok, az aktuálisan felhasznált technológia és mindezek integrált működése. A költségek sem elhanyagolhatók, főként egy fluktuáló gazdasági helyzetben, ahol havi szinten növekednek vagy csökkenek a költségek.

A Building Information Modeling egy központosított adatkezelésre ad esélyt, ami sikeresen kiküszöbölheti az esetleges hibákat és mindemellett növeli a kivitelezési idő gyorsaságát. Bár a tervezés maga több figyelmet igényel, de a megvalósítás gyorsabb lesz. A határidők betartása sem okoz ilyen formában akkora problémát. A Building Information Modeling kockázatok minimalizálását egy csapásra megoldja.

Related Post