Csokoládé Muzeum Receptek Joghurtos sütik – az egyszerű és elronthatatlan kevert gyümölcsös-joghurtos süti

Joghurtos sütik – az egyszerű és elronthatatlan kevert gyümölcsös-joghurtos süti

Joghurtos sütik

A desszert olyan, mint egy ételáldás az emberek számára, és mindannyian élvezhetjük. Habár a desszertet mindenki édes terméknek tekintik, ez azonban csak részben igaz. A mai desszertek között szerepelnek torta szeletek és házi készítésű sütemények, de senki sem mondhatja azt, hogy a cukrot nem lehet mással helyettesíteni, például természetes mézzel. Emellett manapság a „desszert” nem feltétlenül jelenti a nagyszülőleink korából tányéron felszolgált lekvárt.

Manapság azonban sokkal több ételt tartozik a desszert fogalmába, például a dió, pisztácia, mogyoró, mindenféle mag, gabonafélék és természetesen a gyümölcsök. Ez utóbbiról azt kell tudni, hogy bármilyen gyümölcs fogyasztható desszertként, azonban figyelni kell arra, hogy a gyümölcsöt legalább két órával azután legyen fogyasztva, hogy a fő élteleket elfogyasztottuk volna. De maradjunk a hagyományos desszerteknél, a sütiknél. Napjainkban nagyon változatos hozzávalókból készíthetünk finom desszerteket, például a joghurtos sütik is igen nagy népszerűségnek örvendenek.

A joghurtos sütik között is külön kiemelnénk a gyümölcsös joghurtos kevert sütit. Ennek a sütinek az elkészítéséhez mindössze egy óra elegendő és a hozzávalók is nagyon könnyen beszerezhetők. A kevert gyümölcsös joghurtos süti hozzávalói között szerepel a finomliszt, cukor, tojás, joghurt, olaj, sütőpor és ízlés szerint gyümölcs. Az egész tojásokat és a cukrot egy edényben összekeverjük, majd beledolgozzuk az olajat és a joghurtot is. Az így kapott tojásos keverékbe beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd a masszát csomómentesre keverjük. A tepsit kizsírozzuk, majd belesimítjuk a tésztát és a tetejére rászórjuk az előkészített gyümölcsöket, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük.