Csokoládé Muzeum Szolgáétatás Elérhető blokknyomtató többféle kivitelben

Elérhető blokknyomtató többféle kivitelben

blokknyomtató

A technológia fejlődésével a modern életvitel alapjaiban változott meg minden területen. Ez alól nem vált kivétellé a kereskedelem sem. Egy vásárlás esetén, már teljesen természetes, hogy a fizetés után azonnal nyúlunk a blokk vagy nyugta után. Ahhoz, hogy ez olyan gyorsan elkészüljön, mint ahogy megtörténik blokknyomtató szükségeltetik. Ez a viszonylag kisméretű berendezés nagyon egyedi módon teszi a dolgát és napi szinten sok 100 nyugtát állít elő. Ami pár évtizeddel ezelőtt még ritkaságszámba ment, az ma már minden boltban megtalálható és könnyíti a kiszolgálást.

Miként működik a blokknyomtató?
A blokknyomtató alapvetően direkt termál eljárást használ. Ez azt jelenti, hogy nincs hozzá szükség olyan alapanyagokra, mint a tintapatron. Ennek köszönhetően lehet a mérete jóval kisebb, mint a legtöbb hagyományos nyomtatóé. Maga a papír az, ami egy speciális anyaggal van kezelve, ami a blokknyomtató által generál hő hatására aktiválódik és így jelenik meg a szöveg. Nincs tehát más teendő, mint rendszeres időközönként cserélni a papírtekercset és a blokknyomtató hűségesen teszi a dolgát.
Milyen blokknyomtató választható a kínálatból


Alapvetően 2 fő típus van. Az egyik blokknyomtató változat az asztali blokknyomtató, ami nagy kapacitással és gyorsan végzi a feladatát. A kasszával való kapcsolatot általában USB, RS232, Ethernet, Wi-Fi csatlakozással oldja meg. A másik lehetőség pedig a hordozható blokknyomtató. Ez annyira kicsi és könnyű, hogy akár kézben tartható és övre csatolható. Okostelefonról, notebookról vagy tabletről közvetlenül vihetők át az adatok. A dunasp.hu oldalon mindkét típust közelebbről megismerhetjük.

Related Post