Csokoládé Muzeum Egyéb kategória Az épületeink gondviselői

Az épületeink gondviselői

Az utóbbi években elkezdtük megelégelni a mesterembereket. Ezt olyan értelemben mondom, hogy bármi probléma adódott otthon, mondjuk egy dugulás vagy a kazán adta meg magát, minden eset azzal kezdődött, hogy hetekig vártunk arra, hogy egy szerelő is felénk dugja az orrát. Majd, ha végre szíveskedett kijönni hozzánk, fél óra szerelgetés után lelépett. Ezzel nem lenne probléma… Csak már másnap hívhattuk újra, hogy még mindig nem jó…

Apukám valamennyire azért ért a berendezésekhez, de nem annyira, hogy fel tudja váltani az igazi szakemberek munkáját. Eleve stresszes eset, ha valami elromlik otthon, nemhogy még a mester miatt idegeskedni, hogy: vajon mikor jön és megcsinálja-e? A gázszerelőnk például mindig síelni volt, mikor szükség lett volna rá… A duguláselhárító után pedig másnap ugyanúgy nem ment le a víz, így hívhattuk újra – pár hét múlva ki is érkezett… Szóval nagyon nem egyszerű, ha az ember nem ismer valakit, akire fixen számíthat. Nyilván, valahol meg tudom érteni, hogy le vannak terhelve, és először mindig oda mennek ki, ahol nagyobb pénzt látnak a helyzetben, de nekünk ebből véglegesen elegünk lett. Szerettük volna végre normálisan átnézetni a kazánt otthon, mert úgy éreztük, hogy igazán itt lenne az ideje a biztonságunk érdekében. Egyszer figyelmes lettem egy kiírásra – Víz-, gáz-, fűtésszerelés profi szakemberektől, garanciával – a neten keresgetés során, és arra jutottam, hogy biztosan egy nagyobb cégről van szó, hiszen mind a három szakirányt lefedte.

 

Rámentem az oldalukra, amin rengeteg információt találtam. Először is meglepett maga az oldal felépítettsége, legtöbbször az efféle szolgáltatást nyújtó cégek nem is fáradoznak egy jól konstruált oldal létrehozásával. Az oldal színei is már eleve vidámak, tetszik a sárga és a kék, valahogy már ez szimpatikussá tette számomra a honlapot. Egyből azzal találtam magamat szemben, hogy sürgős esetekben is azonnal lehet őket tárcsázni az oldal tetején megadott telefonszámokon, és a lehető leggyorsabban, akár már egy órán belül kiszállnak a helyszínre. Ez számomra elég meglepő volt, mert sosem hallottam még így külön olyan szerelős cégről, akik ilyen „emergency” eseteket is bevállalnának. Ez magával vonja azt, hogy folyamatos, 0-24 ügyeleti szolgálatot tartanak fent, tehát ha éjszaka történik a baj, ők akkor is elérhetőek.

Továbbá nemcsak javítással, hanem kiépítéssel, karbantartással is foglalkoznak. A professzionalitás sem hiányzik a repertoárból, hiszen 32 év szakmai tapasztalattal rendelkeznek, és mindegy, hogy vízről, gázról, vagy fűtésről van szó, mert mind a három esetében ez igaz. Vállalnak családi házakat, panelházakat, társasházakat, de még ipari létesítményeket is, ami egy validáció arra is, hogy igazi szakemberek, akik bármivel megbirkóznak, ami eléjük kerül. Szerencsére egész Budapesten és Pest megye egész területén is elérhetőek, ami valószínűleg sokak számára jó hírrel szolgál.

 

4 fő szakterület van, amiben általánosan mozognak és amiben a legtöbbször kérik a segítségüket. Alaposan utána néztem, úgyhogy lássuk!

 

Vízszerelés: itt olyan gyakori problémákról van szó, mint a fal vizesedése, a nem működő mosógép, mosogatógép (ha nem gépi hibáról van szó) vagy a csöpögő csapok. Mindemellett csatornáznak, az pedig mindegy, hogy erre házon kívül, vagy házon belül van szükség. Nem kell, hogy nagy, javításra szoruló hiba legyen, intéznek karbantartást is, vagy ha kell, kicserélik a berendezést, alkatrészt. Mivel az alkatrész beszállítói rendszerük jól kiterjedt az évek során, ezzel a feladattal is könnyen megbirkóznak. Ha mindez nem elég, kiépítéssel is foglalkoznak, szóval egy teljesen új rendszert is pikk-pakk megcsinálnak nektek otthonra!

 

Duguláselhárítás: ez egy igazán gyakori probléma. Nyilván sokszor elég az, hogy az otthon rendelkezésre álló eszközökkel el tudjuk hárítani a problémát, viszont, ha ezek után sem folyik le a víz, akkor érdemes szakértőhöz fordulni. Rengeteg eszközzel fel vannak szerelve, még nagynyomású ipari pumpával is, ezért mondom, hogy nincs olyan, amihez ne tudnának hozzányúlni. Egyébként a duguláselhárításban is a vízszerelők tudnak segíteni, hiszen a tanulmányaikban ezeket a technikákat és szakértelmet is elsajátítják. A vizgazfutesszerelo24.hu kizárólag ilyen képzett, tanult mesterekkel dolgozik, szó sincs látásból önmagát kiképző szerelőkről.

 

Gázszerelés: nem működő készülékekhez, de azok szimpla éves karbantartásához is bátran hívhatjuk őket. A szakértelmük ezen a területen is mindent felölel, hiszen a legmodernebb gázkazánoktól kezdve a legrégebbieket is megszerelik, persze csak akkor, ha még biztonságosan működőnek ítélik meg azt.

 

Fűtésszerelés: nem melegedő fűtőtestek esetén szokott a legtöbbször előfordulni, hogy ez a probléma áll fenn. Főleg akkor gyanakodhatunk erre, ha a gázkészülék igazából tökéletesen működik. A vizgazfutesszerelo24.hu felhívja a figyelmet azonban arra, hogy igyekezzünk ne keverni a gáz- és a fűtésszerelést. Akkor van szükség gázszerelőre, ha magával a hőtermelő egységgel van a probléma, ilyen ugye a kazán. Azonban, ha a készülék jó állapotban van, de így is hideg van a házban, akkor van nagyobb valószínűséggel fűtésszerelőre szükség. Ekkor valószínűleg a csőhálózatban vagy a radiátorokban található a gikszer. De, nem véletlen az a szlogenjük, hogy Víz-, gáz-, fűtésszerelés profi szakemberektől, garanciával – mindehhez értenek, rendelkeznek megfelelő képesítést és tapasztalatot szerzett mesteremberekkel. Természetesen itt is igaz az, hogy javítás mellett kiépítésre és beszerelésre is elszánják magukat.

 

Itt én már nem teketóriáztam, elküldtem apának az oldalt, aki felhívta őket telefonon. Egy szakértő kollega veszi fel, aki folyamatosan olyan kérdéseket tesz fel, amivel az adott probléma a lehető legpontosabban feltérképezhető. Ha ez sikerül, akkor természetesen a szerelő is annál jobban felkészülten tud kiérkezni hozzánk. Tehát csak a problémát kell elmagyarázni, a készülék típusát és annak elhelyezkedését a házon belül (vagy kívül). A szakemberek, ha nem is sürgős eset, akkor is emberi időben kiérkeznek a helyszínre, és elvégzik teljesen, amit el kell. Valóban rendkívül alaposan dolgoznak. Számukra mindennél fontosabb az ügyfeleik bizalma és a precízen elvégzett munka. Az összes elvégzett munkájukra garanciát vállalnak, ami több évig is kiterjedhet, ez igazából az elvégzett javítástól, cserétől vagy szerviztől függ. Ez azt jelenti, hogyha további meghibásodás vagy gond merül fel az általuk kezelésbe vett eszközön, azt ők a lehető leghamarabban ingyenesen elhárítják. Ami még szintén új volt az az, hogy az elvégzett munkájuk után számlát adtak… Micsoda meglepetés! Mármint, sosem emlékeztem rá, hogy egyszer is bármelyik szerelő hasonló papírokkal bajlódott volna még a távozása előtt. Ezeket a számlákat így végre be lehet nyújtani a biztosító társaságoknak, ezzel sokszor nagy anyagi terhet levéve az ügyfelek válláról.

 

Én most tudtam meg tőlük azt is, hogy egy gázszerelő olyan hosszú ideig tanulja a szakmáját, mint például egy orvos. Csak a képzés elvégzése után nyúlhat hivatalosan gázkészülékekhez, hiszen, ebben az esetben a biztonság sem elhanyagolható szempont. Nincs olyan alkalmazott, aki ne tanulta volna ki teljes mértékben a szakmáját, senki sem hagyta ki az iskolát – senki sem fog hanyag munkát végezni, aki tőlük érkezik ki. Legtöbbük ténylegesen évek óta ezzel foglalkozik, így számukra nincs megoldhatatlan feladat.

 

Mindezek alapján már tényleg nem meglepő, hogy a szlogenjük a Víz-, gáz-, fűtésszerelés profi szakemberektől, garanciával – hiszen értenek hozzá, valóban magasan képzettek és tényleg jár a garancia. El sem hiszem, hogy náluk minden egyesül, ami sokszor a legtöbb hasonló szolgáltatóból hiányzik. Ha véletlen nem éritek el őket, csak iratkozzatok fel visszahívásra az oldalukon. Mert higgyétek el, megéri!

Related Post

Milyen szempontokat ajánlatos figyelembe venni a domain és a tárhely választásánál egy webáruház készítés esetén?Milyen szempontokat ajánlatos figyelembe venni a domain és a tárhely választásánál egy webáruház készítés esetén?

A webáruház készítés során az egyik legfontosabb lépés a megfelelő domain és tárhely kiválasztása. Ezek alapvetően befolyásolják a webáruház működését, elérhetőségét és felhasználói élményét. A következő cikkben bemutatjuk, milyen szempontokat

READ MOREREAD MORE
Szolnoki élelmiszer, vegyiáru nagykereskedelmi cég, mérlegképes könyvelő munkatársat keres

Szolnoki élelmiszer, vegyiáru nagykereskedelmi cég, mérlegképes könyvelő munkatársat keresSzolnoki élelmiszer, vegyiáru nagykereskedelmi cég, mérlegképes könyvelő munkatársat keres

Az tudja igazán, hogy mennyire fontos egy jó könyvelő, akinek volt már arra szüksége. Egy üzleti vállalkozás működése egyszerűen elképzelhetetlen ma már ilyen szakember nélkül. Nem csoda tehát, hogy a

READ MOREREAD MORE